Training

Ontwikkeling van juridisch vakmanschap

Ik ben gespecialiseerd in het aanbieden van juridische trainingen.  Met een sterke focus op wetgeving, bestuursrecht en subsidierecht. 
Gericht op de groei, ontwikkeling en verdieping van juridisch vakmanschap.

Je kunt instappen op elk niveau.

Alle trainingen kan ik ook in-company verzorgen. 

Training wetgeving

Het leren van de basis

In deze eendaagse basistraining leer je de basis lay-out van wet- en regelgeving én je past het gelijk flink toe. De aanwijzingen voor de regelgeving zijn een essentiële tool als het gaat om kwaliteit van wetgeving. Je kunt in een paar simpele stappen leren wat de aspecten van vormgeving zijn van een regeling, zoals de indeling, aanhaling en verwijzing. Je leert de algemene en bijzondere onderdelen van een regeling duiden, zoals de begripsbepalingen en het overgangsrecht. En je begint met de noodzakelijke vaardigheden van het schrijven. Zodat je precies weet waar je staat. 

Training Awb 

(Algemene wet bestuursrecht)

Het gebruik van de Awb

De Algemene wet bestuursrecht is een essentiële tool als het gaat om bestuursrechtelijke besluitvorming. De wet kent een aantal eenvoudige aspecten waar je jezelf zo snel mogelijk mee bekend zou moeten maken. Zoals algemene en bijzondere regels, dwingend recht, regelend of semidwingend recht,  aanvullend recht en facultatief recht. Daar experimenteer je mee in deze korte kennismakingstraining van een dag. Met voorbeelden en eenvoudige oefeningen ontdek je de Algemene wet bestuursrecht. Essentiële knowhow voor iedereen die de Algemene wet bestuursrecht wil (gaan) gebruiken. Zodat je nooit verdwaalt binnen de Algemene wet bestuursrecht. 

Training Subsidierecht

Het gebruik van het subsidierecht

Subsidierecht. Daar experimenteer je mee in deze korte kennismakingstraining van een dag. Met voorbeelden en eenvoudige oefeningen ontdek je het subsidierecht. Van aanvraag, via subsidieverlening, naar subsidievaststelling. Subsidieplafond, verplichtingen, intrekking en wijziging, betaling en terugvordering komen daarbij ook aan de orde. Essentiële knowhow voor iedereen die het subsidierecht wil (gaan) toepassen. Zodat je je weg vindt binnen het subsidierecht.