REGELINGEN OPSTELLEN ALS EEN PRO!

TRAINING | MAX. 10 DEELNEMERS | 2 DAGDELEN 

Regels opstellen is een vak apart. Uitdagend, maar soms ook ingewikkeld. Stoei jij weleens met de inhoud of indeling van een regeling of de formulering van een bepaling? Raak jij weleens in de knoop met begrippen, de volgorde van de artikelen, overgangsrecht of de inwerkingtreding? 

 

Aan het eind van deze training heb je ontdekt wat je in een regeling kunt regelen, hoe je een regeling indeelt en hoe je de bepalingen formuleert. Zodat je een eenvoudige, duidelijke en toegankelijke regeling op kunt stellen. Hierdoor wordt het opstellen van regels leuker en makkelijker.

 

Je krijgt van mij praktische tips en je gaat meteen aan de slag met het indelen van een regeling en de verschillende onderdelen van een regeling, zoals begripsbepalingen, overgangsrecht en inwerkingtreding.

REGELINGEN WIJZIGEN EN INTREKKEN ALS EEN PRO!

TRAINING | MAX. 10 DEELNEMERS | 2 DAGDELEN

Regelgeving opstellen is een vak apart. Uitdagend, maar soms ook ingewikkeld. Stoei jij weleens met de indeling van een wijzigingsbesluit of formulering van een wijzigingsbepaling? Raak jij weleens in de knoop met Romeinse artikelen, hoofdletters, nummers en letters? 

 

Aan het eind van deze training heb je ontdekt hoe je een wijzigingsbesluit indeelt en hoe je wijzigingsbepalingen formuleert. Zodat je een eenvoudig, duidelijk en toegankelijk wijzigingsbesluit op kunt stellen. Hierdoor wordt het wijzigen van regelgeving leuker en makkelijker. 

 

Je krijgt van mij praktische tips en een modelwijzigingsbesluit op basis van de Aanwijzingen voor de regelgeving. Je gaat meteen aan de slag met het nummeren van artikelen, het indelen van de wijzigingsbepalingen, vernummering en verlettering, overgangsrecht en het intrekken van regelingen.